Rec 2

Oppfølgeren til den første spanske skrekksuksessen Rec må sies å ha blitt en overraskende vellykket, frisk og annerledes oppfølger. Den gjentar ikke bare hva eneren fortalte, den utvider og ekspanderer både historien, spenningen og dermed helheten i filmene totalt.

 

Kryssingen av de to gruppene med mennsker, det ene et swat-team med en prest, det andre en gjeng med ungdommer, er særdeles vellykket og bryter historien opp så den ikke blir for lik hele tiden. At nettopp barn også dras inn i det hele øker både spenning og troverdighet. Ikke hver dag man får se "barn" få hodet blåst av liksom....

Slutten er like genial enkel som den er forklarende og "logisk" i forhold til historien. Dessuten har Exorcisten fått seg en moderne "oppfølger" og konkurrent med sin egen besatte Linda Blair!

 

La oss håpe amerikanerne ikke ødelegger denne med en slapp remake, først og fremst fordi denne er såpass sterk i seg selv, men også fordi de sansynligvis kommer til å pøse på med mye mer animerte demoner, noe som svekker troverdigheten. Den første remaken var dog grei nok...

Det absolutt sterkeste med Rec 2 er at demonene og særlig "støggen selv" er så ekte og naturlige at man tror 100 prosent på det man ser. Sterkt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

toreandresin

toreandresin

31, Sandnes

Freelanceskribent med sterkt film- og medieengasjement som aldri sier nei takk til en diskusjon rundt det meste... ;)

Kategorier

Arkiv

hits