Hvorfor?!

 

Må si jeg blir irritert når jeg leser en viss anmelders slakting av filmer som Biler 2 og Rise of the Planet of the Apes i Dagbladet. Uten å nevne navn så må jeg si at når man ikke tar filmmediets særegenheter i betraktning når man anmelder film, ja så burde man kanskje ikke anmelde film?!

 


Begge de nevnte filmene er nemlig filmteknisk i øverste verdensklasse. Bilder 2 har en detaljrikdom og et animasjonsnivå som gjør en som seer helt målløs. Likevel får denne filmen en usaklig toer (!) på terningen. Hvorfor?! Greit nok at filmen var overdrevent hysterisk actionfylt og alle bilene snakket i ett sett som om de hadde munndiaré, men terningkast to er som å spytte en ganske god og lekker bil i trynet og på frontruta og si at den suger fordi for eksempel skinnsetene ikke står i stil med resten av den høye kvaliteten! Om en bil ikke er like velfungerende som den er fin å se på, eller omvendt, så er vel ikke dette godt nok til å slakte en film som ser bedre ut enn de fleste på denne planeten kunne laget den?! Vi er da bortskjemte med Disney/Pixar, ja, og sjarmen i Biler 2 var ikke akkurat like godt tilstede som i tidligere filmer, men likevel; hvorfor?!

 Noe av det samme kan sies om Rise of the Planet of the Apes. Her vektlegges tydeligvis igjen ikke filmens visuelle og tekniske kvaliteter like sterkt som karakterer og andre sider, for da hadde man ikke landet på terningkast tre for å si det slik.

 Når man skal bedømme en film så kan man altså ikke bare se bort i fra det faktum at animasjonen er i toppklasse, eller at kun én film før den har sett mer visuelt ekte, troverdig og overlegent bra ut, nemlig Avatar. Om man gjør det så driter man seg nemlig ganske kraftig ut spør du meg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

toreandresin

toreandresin

31, Sandnes

Freelanceskribent med sterkt film- og medieengasjement som aldri sier nei takk til en diskusjon rundt det meste... ;)

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits